ОУ "Св. Климент Охридски"
Основно училище в град Бяла Слатина
Основно меню

Spelling Bee

 
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 4200 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 267 училища в страната  от 17  до 28 февруари 2023 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 13-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. И тази година над 4000 малки пчелички от 2 до 4 клас ще се включат в състезанието Spelling Bee Junior.
На 21.02.2023г в ОУ“Св.Климент Охридски „за шести път се проведе съзтезанието „Spelling Bee”.Участваха 24 ученика от 5, 6 и 7 клас. Победителите са Стефани Стилянова Давидова 7 в клас на първо място и Мелани Денис Килиджийска 7 в клас на второ място. Честито на победителите .

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.