ОУ "Св. Климент Охридски"
Основно училище в град Бяла Слатина
Основно меню

Състезания и олимпиади

 МАЛИН АСЕНОВ СРЕД ПЪРВИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ТЕХНИЧЕСКО ЧЕРТАНЕ

На Националната олимпиада по техническо чертане Малин Людмилов Асенов – ученик от VIIд клас, под вещото ръководство на г-н Пламен Борисов, се представи отлично и е класиран сред първите в страната с оценка отличен 5,50.
Нашият ученик е единственият класиран за национален кръг от областта във възрастова група 7 - 8 клас. 
 
 
 
ТРЕТО МЯСТО НА  В ОБЛАСТНОТО СЪСТЕЗАНИЕ  НА МЛАДЕЖКИЯ ПРОТИВОПОЖАРЕН ОТРЯД "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ" НА ОУ "СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"
 

На 12.05.2022 год. от 10.00 ч. на стадион "Христо Ботев" гр. Враца се проведоха XXII-те областни състезания с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец".

Отборът на нашето училище по ръководството на инсп. Красимир Паньов и г-жа Елица Софранова се представи достойно и зае трето място в комплексното класиране. Малко не достигна на нашите състезатели да се наредят втори в класирането.

Поздравления за нашите ученици и да им пожелаем за в бъдеще още по-големи успехи!

 

 

 

ОБЩИНСКИ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БДП

На 28.04.2022 г., при отлична организация, се състоя общинският кръг на Националното състезание по БДП. Заслугата е на Община Бяла Слатина в лицето на г-н Тихомир Трифонов - Зам. кмет и председател на Общинската комисия по БДП и главен експерт "Средно образование" Весна Павлова. Към тях компетентно се присъедини и инспектор Цветан Митов от РПУ - Бяла Слатина. Тримата оформиха безпристрастно журиране по време на двата кръга на състезанието. След оспорвана, но и спортменска борба, първото място за втора поредна година спечели отборът на гостоприемния домакин - Основно училище "Св. Климент Охридски". На второ място остана достойният им съперник- отборът на СУ "Васил Левски". Третото място заеха момчетата и момичетата от ОУ "Христо Ботев", с. Търнава. Нека да поздравим победителите и да им пожелаем успех на областния кръг на състезанието. За прекрасната атмосфера днес и перфектните условия, благодарност заслужава сплотеният екип на Основно училище "Св. Климент Охридски", гр. Бяла Слатина. Благодаря ви, колеги, за усилията и всеотдайния труд!