ОУ "Св. Климент Охридски"
Основно училище в град Бяла Слатина
Основно меню

Игрите извън виртуалния свят

       Здравей, училище! Ние сме учениците от 7.в клас и искаме да ви разкажем за нашата игричка с учениците от 6.в клас през периода на учене на двете смени.

      Всичко започна с най-просто писане на писма и скриването им  на всевъзможни места. Ето например едно от нашите писма към тях представляваше лист хартия с послание от всеки един ученик от класа и беше скрито под портрета на нашия патрон. Указанието загадка, което им бяхме дали за намирането на писмото, беше следната: „Отидете на масите, които Климент Охридски наблюдава постоянно“. На тях им отне известно време, за да го намерят, но няма проблем и в живота е така – няма лесни неща.

      След това 7-мите класове излязохме в онлайн обучение и те имаха цяла седмица да направят своето писмо. Дойде 14-ти февруари - Свети Валентин, и те ни бяха приготвили малки сърчица с послания. Загадката, която ни бяха поставили за намирането им, беше: „Под саксия от дясната част на училището…може да е горе, долу, дори по средата!”.  Писмото им беше под саксията между двата етажа на стълбището, което води към третия етаж. 

      И от тогава започнаха игрите. Първо беше наш ред. Нашата беше следната: Малко писмо, на което пишеше „Отворете шкафа, в който принцесата облече своята бляскава рокля!“. Сега ще си кажете…каква принцеса. Ето каква ­­– когато те бяха онлайн, ние си бяхме купили шоколадови яйца с играчка. Едната играчка беше принцеса и им я оставихме в един от шкафовете. В този шкаф имаше инструкции за играта: да решат едно уравнение, след като го решат, се получава отговор 21, а това е номер на човек от нашия клас и те трябваше да се качат в нашата класна стая и да отворят шкафчето на този човек, а там имаше две карти ( на двата етажа на училището) и писмо, на което пишеше, че на картите са отбелязани местата, на които има скрити парчета от пъзел, направен от целия клас. До колкото знаем им е било малко по-трудничко от очакваното,  но се справиха. На следващия ден те ни оставиха писма, с които стигнахме до награда – шоколад, който си разделихме  целия клас.

Сега ние им подготвяме нова игра, но няма да издавам каква е.

Владимир Пеев