ОУ "Св. Климент Охридски"
Основно училище в град Бяла Слатина
Основно меню

Поклон пред загиналите за Свободата на Родината! Да живее БЪЛГАРИЯ!

3 март – Ден свещен на свободата

      Отново е 3-ти март – дата свещена, белязала нашето Освобождение, ден – най-съкровен в календара на българската национална история. За нас, българите, 3 март 1878 година е въплъщение на едно начало, възкресение на един народ, който близо 500 години е без своя политическа и духовна свобода; народ, чиято висока самобитна култура е подложена на унищожение; възражда се една държава, която отново заема своето място на картата на Европа. 144 години по-късно дългът зове да помним святото дело и саможертвата на нашите предци. 

     В навечерието на 3 март, учениците от Основно училище "Свети Климент Охридски", гр. Бяла Слатина припомниха незабравимите уроци на предците чрез песни, стихове, танци и рисунки.

     В ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ. Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм. Прекланяме се пред геройския подвиг на борците за свобода, които с върховна саможертва и любов към отечеството, с храбър и непреклонен български дух, извоюваха свободата ни!

Поклон пред загиналите за Свободата на Родината! Да живее БЪЛГАРИЯ!