ОУ "Св. Климент Охридски"
Основно училище в град Бяла Слатина
Основно меню

Реализиране на нов проект в училището

В края на миналата учебна година училището ни кандидатства по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“ Модул „Културните институции като образователна среда“ и беше одобрено.

Основните дейности по проекта са организиране и провеждане в училище на три учебни часа за ученици от седми клас по история и цивилизации, чрез запознаване с театрално – филмови спектакли по темите „Кой уши байряка“, „Записки по българските въстания“ и „Апостола на Свободата“.

Предвидено е и посещение на Регионалния исторически музей и провеждането на един интерактивен час там. Запознаването с миналото на района, докосването до експонати и провеждането на учебен час в залите на музея създава условия за качествено образование, затвърдяване на вече придобити знания и надграждането им.

Тази учебна година вече беше реализирана една от дейностите по проекта. На 16.10.2019 година гост в училището ни беше господин Искрен Красимиров, управител на „НЕЗАБРАВИМАТА БГ ЕООД“. Той представи пред седмокласниците и пред участниците в групата по интереси „Млад краевед” филма „Кой уши байряка”, посветен на Райна Княгиня. Участниците в срещата бяха заинтригувани от интересните кадри, а някои от учениците можаха да споделят и лични впечатления, тъй като през миналата учебна година участваха в екскурзия с учебна цел до Панагюрище и там посетиха къщата музей на Райна Княгиня.

Чакаме и следващият филм!