ОУ "Св. Климент Охридски"
Основно училище в град Бяла Слатина
Основно меню

Европейски ден на спорта

И тази година учениците от Основно училище „Св. Климент Охридски“, гр. Бяла Слатина,  взеха участие в инициативата „Европейски ден на спорта в училище". Този ден е посветен на насърчаването на физическата активност сред подрастващите, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” и за изграждането на здравословни навици. В България Европейският ден на спорта се провежда от 2014 година, подкрепен от МОН и организиран от сдружение БГ Бъди активен.

Под ръководството на г-жа Р. Братановска и г-жа Е. Софранова, учители по физическо възпитание и спорт, г-жа Борислава Иванова и г-н Петър Банчев, подкрепени от класните ръководители, учениците се включиха в разнообразни спортни и забавни дейности – волейбол, футбол, щафетни игри и разбира се в завладяващия ритъм на зумбата. В този ден се съчетаха приятното с полезното, заредихме се с положителна енергия и добро настроение.

Наградите са за:

  • V б клас – победител в щафетните игри при петокласниците;
  • VІ а клас – победител във футболния турнир за шестокласниците;
  • VІІ д клас – победител във волейболния турнир за седмокласниците.

Нашите специални благодарности са за ВК „Чавдар 1932“ и за вдъхновителката

на поколения волейболисти в Бяла Слатина – волейболната легенда м.с. Севина Кадриева. Леля Севи беше наш гост-съдия на волейболния турнир, в края на който обяви, че от името на белослатинския волейболен клуб и неговият  председател Драгомир Драганов, подарява на училището волейболни колове и волейболна мрежа за спортната площадка, както и две волейболни топки. Благодаря Ви, спортни деятели и радетели на белослатинския волейбол и спорт.